Dzisiaj może mało wykwitnie, ale za to smacznie, szybko i tanio, czyli 3-składnikowy kurczak po hawajsku:) Uwielbiam nieskomplikowane dania z małą ilością składników, dlatego postanowiłam wypróbować ten przepis.
Ocena:
Smakuje dokładnie tak, jak powinien - kurczak był delikatny w smaku, sos barbecue i ananasy fajnie się uzupełniły komponując się w sos słodko-kwaśny.
Generalnie nam smakowało, dlatego polecam szczególnie miłośnikom kurczaka ze słodką nutą i lubiącym łatwe do przygotowania dania:)
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 butelka sosu barbecue (250 ml)
1/2 puszka ananasów (ok 560 gram) w plastrach albo rozdrobnionych
Przygotowanie:
Kurczaka przełóż do garnka.
Sos barbecue i odcedzone, pokrojone na kawałki ananasy (jeśli były w plastrach) wymieszaj w miseczce. Gotowym sosem polej piersi.
Gotuj:
3-4 godziny na HIGH
ALBO
7-8 godzin na LOW
Podawaj z ugotowanym białym ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz