wtorek, 3 stycznia 2017

Wolnowarowy Kurczak po Hawajsku


Dzisiaj może mało wykwitnie, ale za to smacznie, szybko i tanio, czyli 3-składnikowy kurczak po hawajsku:) Uwielbiam nieskomplikowane dania z małą ilością składników, dlatego postanowiłam wypróbować ten przepis. 


Ocena:

Smakuje dokładnie tak, jak powinien - kurczak był delikatny w smaku, sos barbecue i ananasy fajnie się uzupełniły komponując się w sos słodko-kwaśny. 
Generalnie nam smakowało, dlatego polecam szczególnie miłośnikom kurczaka ze słodką nutą i lubiącym łatwe do przygotowania dania:) 

Składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka

1 butelka sosu barbecue (250 ml)

1/2 puszka ananasów (ok 560 gram) w plastrach albo rozdrobnionych



Przygotowanie:

Kurczaka przełóż do garnka.
Sos barbecue i  odcedzone, pokrojone na kawałki ananasy (jeśli były w plastrach) wymieszaj w miseczce. Gotowym sosem polej piersi.


Gotuj:

3-4 godziny na HIGH

ALBO

7-8 godzin na LOW



Podawaj z ugotowanym białym ryżem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz